Navigácia

  • Ponožková výzva - 21.3.2024

    21. marec 2024 - Svetový deň Downovho syndrómu.

    Svoje sympatie a podporu ľuďom s downovým syndrómom môžete vyjadriť i vy,

    a to aj obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. 

     

    ZAPOJ SA DO PONOŽKOVEJ VÝZVY AJ TY!

    Obuj si aj ty 21. marca 2024 dve odlišné ponožky. :)

    Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

  • Testovanie 9-2024

    Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ - Testovanie 9-2024 sa uskutoční  20. marca 2024 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Testovanie realizuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania.

    Žiaci 9. ročníka prídu do školy 7:30 hod.

    Žiaci 5. až 8. ročníka a Špeciálnej triedy budú mať riaditeľské voľno, podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších prepisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z.

    Žiakov 1. - 4. ročníka čakajú v tento deň v telovični školy rôzne aktivity k téme ,,Rozprávkovo" do 12:00 hod.

    ŠKD bude v prevádzke.

    ŠJ bude v prevádzke pre žiakov 1. - 4. a 9. ročníka.

  • Projekt - Dental alarm

    Dňa 11. marca 2024 žiaci 1. stupňa absolvovali posledné školenie projektu Dental Alarm. Počas štyroch stretnutí sa našim žiakom venoval mladý pán Adrián, ktorý žiakom názorne vysvetlil a ukázal, ako a prečo sa treba o zuby správne starať.

    Prvé stretnutie „HYGIENA“ bolo zamerané na naučenie sa základných návykov a správne používanie zubných pomôcok. Na druhom stretnutí „ANATÓMIA“ sa žiaci zoznámili so základmi anatómie ústnej dutiny, naučili sa rozoznať rôzne typy zubov, časti zubov a zloženie zuba. Na treťom stretnutí „PATOGENITA“ sa oboznámili so základmi patológie ústnej dutiny, naučili sa, čo je zubný povlak a zubný kaz. Pochopili dôležitosť pravidelnej návštevy zubného lekára. Na štvrtom stretnutí „VÝŽIVA“ si žiaci zopakovali naučené vedomosti a dozvedeli sa o správnych stravovacích návykoch.

    Veríme, že žiaci budú dodržiavať rady a udržia si tak zdravý a pekný úsmev po celý život.

  • Jarné prázdniny

    ​​​Milí rodičia a žiaci,

    o chvíľku nás čakajú jarné prázdniny, ktoré budú

    od pondelka 4.3.2024 do piatka 8.3.2024 vrátane.

    ŠKD nebude v tieto dni v prevádzke.

    Školská jedáleň bude v prevádzke len pre deti materskej školy (jedna trieda) a pre dôchodcov.

    Nástup do školy bude v pondelok 11.3.2024.

  • Popoludnie s legom

    LEGO je vo vývoji detí veľmi dôležité - podporuje správny vývoj motoriky rúk a prstov, podporuje rozvoj mozgu, zlepšuje koordináciu očí a rúk, rozvíja fantáziu a predstavivosť a v neposlednom rade podnecuje zvedavosť detí. Dňa 28.2.2024 sme pripravili "Popoludnie s LEGOM", ktorého sa zúčastnili žiaci 1. - 4. ročníka. Títo naši malí konštruktéri dokázali za 2 hodiny vytvoriť nádherné umelecké výtvory, niektorí podľa návodov, iní podľa vlastnej fantázie... Domov odchádzali spokojní, pozitívne naladení s pocitmi úspechu a radosti. 

  • Hviezdoslavov Kubín 2024

    Deň 27.2.2024 patril prednesom poézie i prózy v podaní našich šikovných žiakov 2. - 9. ročníka, ktorí svojím umeleckým cítením a prejavom opäť obohatili školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Celkovo sa v školskom kole predstavilo 24 žiakov. Bolo veľmi ťažké vybrať spomedzi recitátorov tých NAJ. Žiaci súťažili v troch kategóriách v prednese poézie a prózy. Všetci žiaci umiestnení na 1. miestach postupujú na okresné kolo do Šale, ktoré sa bude konať 25.3.2024. Všetkým srdečne gratulujeme a víťazom prajeme veľa šťastia do okresného kola.

    Poďakovanie patrí i pani učiteľkám, ktoré pripravovali žiakov na HK: Mgr. Zuzana Melicherová, Mgr. Jana Nožičková, Mgr. Nora Petríková a Mgr. Alexandra Ďurinová.

    Vyhodnotenie školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín:

    1. kategória: žiaci 2.- 4. ročníka

    poézia: 1. miesto - Adam Bleho (4. ročník)

                 2. miesto - Tamia Timárová (2. ročník)

                 3. miesto - Jakub Bočák (3. ročník)

    próza:   1. miesto - Hana Lencsésová (4. ročník)

                 3. miesto - Samo Kollár (4. ročník)

     

    2. kategória: žiaci 5. a  6. ročníka

    poézia: 1. miesto - Paulína Újová (6. ročník)

                 2. miesto - Barbora Kokešová (5. ročník)

                 3. miesto - Vivien Kinczerová (6. ročník)

    próza:   2. miesto - Veronika Vörösová (6. ročník)

                 3. miesto - Tomáš Hanák (5. ročník)

     

    3. kategória: žiaci 7. - 9. ročníka

    poézia: 1. miesto - Viktória Lovászová (8. ročník)  

    próza:   1. miesto - Samanta Sabová (9. ročník)

                 2. miesto - Filip Lenčéš (8. ročník)

                 3. miesto - Romana Hradňanská (8. ročník)

  • Prednáška k environmentálnej výchove

    Dňa 27. 2.2024 absolvovali žiaci 4. ročníka školenie z oblasti environmentalnej výchovy. Zástupca združenia ELEKOS si pre žiakov pripravil propagačné a vzdelávacie aktivity k aktuálnym témam z oblasti nakladania s odpadom. Žiaci si zábavnou a hravou formou vyskúšali, ako správne triediť odpady, aký osoh má separácia komunálnych odpadov, dozvedeli sa čo to o odpadoch ako takých a naučili sa, ako môžeme prispieť k zlepšeniu aktuálneho stavu nášho životného prostredia.

    Ďakujeme organizácii OZV ELEKOS za pekne pripravenú a zrealizovanú EKO-výchovnú aktivitu. 

  • Florbalový turnaj - Školský florbal

    Dňa 23.2. 2024 sa výber žiakov druhého stupňa zúčastnil florbalového turnaja v Močenku. Naši žiaci pod dohľadom Mgr. Šimona Lovása nastúpili do turnaja s veľkým odhodlaním. Tímu sa podarilo prebojovať až do zápasu o 3. miesto, v ktorom podľahli skúsenejšiemu tímu zo ZŠ Bernoláková. Naši žiaci sa tak umiestnili na konečnom 4. mieste zo 7 zúčastnených tímov základných škôl okresu Šaľa.

    Nášmu tímu sa však podarilo získať ocenenie sociálnych sietí za príspevok s najväčším počtom „like“ na sociálnej sieti Instagram.

  • Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko 2024

    Dňa 21.2.2024 sa uskutočnilo Okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, ktorého sa zúčastnili dievčatá našej školy. Krásne 3. miesto získala žiačka V. triedy - Barbora Kokešová.

    Srdečne blahoželáme a prajeme veľa recitačných úspechov do budúcnosti.

  • Lyžiarsky výcvik 12.2. - 16.2.2024

         V dňoch 12. – 16. februára 2024 sa žiaci 8. a 9. ročníka našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Výcvik sa uskutočnil v lyžiarskom stredisku SKI Drozdovo. Kurzu sa zúčastnilo 18 žiakov pod vedením pani učiteľky Benčíkovej a pani učiteľky Ďurinovej. Na svahu im s výcvikom počas pondelka a utorka pomáhali inštruktori lyžovania.

          O zdravotný stav žiakov sa výborne starala pani zdravotníčka Kollárová, za čo jej patrí veľké poďakovanie.

         Lyžiarsky výcvik hodnotíme pozitívne, pretože už hneď v prvý deň absolvoval každý žiak jazdu na vleku a zjazdil malý kopec. V utorok už boli na hlavnej zjazdovke všetci žiaci.

        Ďakujeme Penziónu a SKI Drozdovo za výborne vytvorené podmienky počas celého týždňa, či už upravenú zjazdovku, výbornú stravu i ubytovanie.

        Veríme, že žiaci, ktorí absolvovali lyžiarsky výcvik, budú môcť uplatniť svoje lyžiarske zručnosti aj v budúcnosti a že budú na tento spoločný týždeň príjemne spomínať.

  • Rozhodnutie RÚVZ o chrípkových prázdninách

    Rozhodnutie RÚVZ

     

    Podľa § 12 ods. 2 písm. m) zák. č. 355/2007 Z. z. n a r i a ď u j e účastníkovi konania Základnej škole s materskou školou Horná Kráľová, Školská 373, 951 32 Horná Kráľová, IČO: 37861425 zákaz prevádzky v zariadení pre deti a mládež – v Základnej škole s materskou školou Horná Kráľová, Školská 373, 951 32 Horná Kráľová, od 6.2.2024 (utorka) do 12.2.2024 (aj pondelok vrátane) na základe hlásení o výskyte chrípky a chrípke podobných ochorení u detí, žiakov a zamestnancov uvedeného zariadenia pre deti a mládež. Toto rozhodnutie sa týka základnej školy aj materskej školy.

     

    Nástup žiakov do školy bude v utorok 13.2.2024.

     

    Vzhľadom k Rozhodnutiu RÚVZ zo dňa 6.2.2024 môžu zákonní zástupcovia žiakov požiadať o udelenie OČR od 6.2.2024.

     

     

    PaedDr. Blanka Horáková, riaditeľka školy

  • Školský karneval

    Milí rodičia a žiaci,

         dňa 2.2. 2024 (piatok) sa v našej škole uskutoční Školský karneval.

    Preto Vás prosíme, aby si deti nachystali zaujímavé masky.

    V tento deň sa žiaci prvé dve vyučovacie hodiny učia podľa klasického rozvrhu a

    od 3. - 5. vyučovaciu hodinu ich čaká súťaž o najkrajšiu masku, súťaž v jedení šišiek či diskotéka. 

    Žiaci 1. - 9. ročníka končia v tento deň vyučovanie o 12:30 hod., ŠKD zostáva v bežnej prevádzke.

                                                                                                             tím ZŠ Horná Kráľová

  • Futbalový zápas

    Dňa 16. januára 2024 si mladší žiaci našej školy zmerali sily vo vzájomnom futbalovom zápase. Pod dozorom rozhodcu - pána učiteľa Šimona Lovása - si chlapci i dievčatá zo štvrtého ročníka vybojovali víťazstvo. Nedali sa zahanbiť ani tretiaci, ktorí v prvom polčase udržali nerozhodný stav. Atmosféra bola výborná a živá vďaka povzbudzovaniu publika. Tešíme sa na ďalšie stretnutie!

    Víťazom sláva a česť porazeným!

  • Šaliansky Maťko - školské kolo

    Žiaci 2. - 7. ročníka sa i tento rok zúčastnili školského kola recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Sme veľmi radi, že sme boli svedkami pekných prednesov. Žiaci súťažili v troch kategóriách, víťazkou prvej kategórie sa stala Karolína Kokeš (3. ročník), víťazkou druhej kategórie Barbora Kokešová (5. ročník) a víťazkou tretej kategórie Kristína Bernáthová (7. ročník). Práve tieto úspešné žiačky nás budú vo februári reprezentovať na okresnom kole Šalianskeho Maťka v Šali. Všetkým zúčastneným srdečne gratulujeme a víťazom prajeme veľa šťastia do ďalšieho kola.

  • Vianočné prázdniny

    Nástup do školy bude po vianočných prázdninách v pondelok 8.1.2024.

     

                                                                                                       PaedDr. Blanka Horáková, riaditeľka školy

  • Chrípkové prázdniny

    Rozhodnutie RÚVZ

     

    Podľa § 12 ods. 2 písm. m) zák. č. 355/2007 Z. z. n a r i a ď u j e účastníkovi konania Základnej škole s materskou školou Horná Kráľová, Školská 373, 951 32 Horná Kráľová, IČO: 37861425 zákaz prevádzky v zariadení pre deti a mládež – v Základnej škole s materskou školou Horná Kráľová, Školská 373, 951 32 Horná Kráľová, od 19.12.2023 do 22.12.2023 (vrátane) na základe hlásení o výskyte chrípky a chrípke podobných ochorení u detí, žiakov a zamestnancov uvedeného zariadenia pre deti a mládež. Toto rozhodnutie sa týka základnej školy aj materskej školy.

     

    Vzhľadom k Rozhodnutiu RÚVZ zo dňa 19.12.2023 môžu zákonní zástupcovia žiakov požiadať o udelenie OČR.

     

    Domáce úlohy pre žiakov od 19.12.2023 - 22.12.2023 pošlú pedagógovia na edupage.

     

    PaedDr. Blanka Horáková, riaditeľka školy

     

  • Mikuláš 2023

    Dňa 6.12. 2023 aj do našej ZŠ s MŠ v Hornej Kráľovej zavítal Mikuláš. Žiaci dostali sladké mikulášske balíčky. Dovoľte nám srdečne sa poďakovať našim sponzorom: Obecnému úradu v Hornej Kráľovej, firme AVP záhradníctvo, p. Márii Holečkovej, p. Lenickej (Rozličný tovar), Kráľovskému bálešu z pece, p. Ľubošovi Mészárošovi, firme Autolaluch, MO Csemadoku, firme Decorgarden, firme Slavotrans, s.r.o., firme AgroMOFI, s.r.o. a firme Vesna SES3, s.r.o., bez ktorých by tento deň nebol takým výnimočným.

    Ďakujeme.

  • Okresné kolo Technickej olympiády

    Dňa 23.11. 2023 sa uskutočnilo Okresné kolo Technickej olympiády v dielni ZŠ s MŠ J. Murgaša v Šali. Žiačky 9. ročníka absolvovali písomnú a praktickú časť technickej olympiády. Samanta SabováDaniela Šoková riešili olympiádu v kategórii A, teda vo dvojici. Vo svojej kategórii sa umiestnili na peknom 3. mieste.

    Srdečne gratulujeme.

  • Burza stredných škôl

    Žiaci 9. ročníka sa dňa 22.11. 2023 zúčastnili Burzy stredných škôl v Šali. Mali možnosť informovať sa o rôznych študijných odboroch, kritériách na prijímacie skúšky. Dozvedeli sa o konaní DOD, ale aj o živote v rôznych stredných školách alebo gymnáziách, či už od učiteľov, alebo od žiakov školy.

  • Majstrovstvá okresu v stolnom tenise

    Dňa 16.11. 2023 sa výber našich žiakov zúčastnil Majstrovstiev okresu v stolnom tenise, ktoré sa konali v obci Neded. Naši žiaci sa v jednotlivých zápasoch stretli s veľmi skúsenými hráčmi tohto športu, no napriek veľmi silnej konkurencii ukázali, že vedia potrápiť aj silných súperov. Chlapčenskému tímu sa podarilo prebojovať až do semifinále, kde však narazili na silného súpera – žiakov z Nededu. Napriek vysokej účasti – 11 školských tímov - sa našim žiakom podarilo obsadiť štvrté miesto. Gratulujeme.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Horná Kráľová
    Horná Kráľová, Školská ul.č. 373
  • +421 37/77 81 241 - ZŠ
    +421 37/77 81 247 - MŠ
    +421 37/77 81 247 - Školská jedáleň

Fotogaléria